Palvelut

Kampin kappeli on kohtaamisen ja hiljentymisen paikka keskellä kiireisintä Helsinkiä. Kaikki ihmiset ovat tervetulleita hiljentymään kappeliin. Kappelilta saat ajanvarauksetta keskusteluapua ja palveluohjausta. Halutessasi voit varata keskusteluajan myös etukäteen soittamalla toimiston numeroon. Kampin kappelissa toimivat yhdessä Helsingin seurakuntayhtymän työntekijät ja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan sosiaaliohjaajat. Kappelia ei voi varata yksityisiin perhejuhliin kuten häät ja kastetilaisuudet. Kappelissa järjestetään säännöllisesti hartaushetkiä ja silloin tällöin konsertteja.

Kirkon työ

Kirkon työntekijöiden kanssa voit puhua ajanvarauksetta elämän iloista ja suruista. Keskusteluajan saa halutessan varata myös etukäteen soittamalla toimiston numeroon. Meiltä voi pyytää myös esirukousta sinulle tärkeiden asioiden puolesta, voit ripittäytyä tai pyytää sielunhoidollista keskustelua. Kerromme myös seurakuntien palveluista ja diakoniatyöntekijämme voivat neuvoa sinua diakonia-avustuksen perusteista. Kampin kappelilta ei saa rahaa eikä ruokalippuja.

Sosiaalityö

Me sosiaali- ja terveystoimialan sosiaaliohjaajat olemme tavattavissa Kampin kappelissa maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantasin klo 10-18 sekä tiistaisin klo 12-16. Tarjoamme sosiaaliohjausta ilman ajanvarausta ja halutessasi anonyymisti. Voit toki myös varata keskusteluajan soittamalla kappelin toimistolle. Autamme ja neuvomme sinulle kuuluvien palveluiden saamisessa ja tuemme vaikeassa elämäntilanteessa. Meitä voi myös tavata, vaikka asiasi olisi kunnossa, mutta haluat jakaa elämäntilanteesi nostamia ajatuksia ja tunteita. Meillä on sinulle aikaa.

Kampin kappeli

Simonkatu 7, Narinkkatori
00100 Helsinki

kampinkappeli(at)evl.fi
toimiston p. 050 578 1136

Yhteystiedot

Toiminnanjohtaja, Kenneth Koskinen
p. 050 911 7464, kenneth.koskinen(at)evl.fi

Pappi, Nanna Helaakoski
p. 050 412 9913, nanna.helaakoski(at)evl.fi

Diakoni, Anne Immonen
virkavapaalla 31.12.2022 asti

Diakoni, Satu Ali-Rekola
p. 050 448 3006, satu.ali-rekola(at)evl.fi

Suntio, Arja Ahlfors
p. 050 375 3866, arja.ahlfors(at)evl.fi

Suntio, Katja Hakala
p. 050 383 9676, katja.hakala(at)evl.fi‍

Vapaaehtoiseksi muusikoksi hartaushetkiin

Etsimme vapaaehtoisia ammattimuusikkoja tai musiikin opiskelijoita soittamaan Kampin kappelin iltahartauksiin. Kappelissa on iltahartaus joka perjantai klo 18.00. Hartaus kestää noin 20 min. ja siinä on tilaa kolmelle musiikkikappaleelle tai laululle. Kaikki sellaiset soittimet ovat tervetulleita, jotka soittaja saa kuljetettua itse mukanaan. Kappelissa ei ole valmiina mitään soitinta. Kappelin akustiikka on erityislaatuinen. Samalla saat mahdollisuuden harjoitella soittamista tai laulamista aivan uudenlaisessa ympäristössä. Jos sinua kiinnostaa tulla joskus esiintymään Kampin kappeliin, ota yhteyttä kappelin pappiin nanna.helaakoski(at)evl.fi

Vapaaehtoiseksi aulatyöhön

Vakituisen henkilökunnan lisäksi vapaaehtoiset toimivat kappelin aulassa vastaanottamassa ja tervehtimässä tulijoita. Vapaaehtoisten tehtäviin kuuluu myös keskustella kävijöiden kanssa, kävijän niin halutessa.

Etsimme ihmisiä, joilla on sosiaali- tai terveydenhuollon tai kirkon työn työkokemusta tai vastaavien alojen opiskelijoita. Palvelevan puhelimen päivystäjän koulutus antaa myös valmiudet kappelin aulatyöhön. Vapaaehtoistemme tulee viihtyä ihmisten parissa olla valmius keskustella kävijän kanssa heidän elämänkysymyksistään. Meillä työskentelevänä kunnioitat ja hyväksyt sen, että kappelin kävijöillä voi olla erilaisia etnisiä ja uskonnollisia taustoja ja mielipiteitä, lisäksi he voivat myös kuulua monenlaisiin vähemmistöihin. Kielitaidosta on hyötyä kappelin työssä.

Jos sinua kiinnostaa vapaaehtoistyö kappelin aulassa, voit olla yhteydessä sähköpostitse diakoniimme Satu Ali-Rekolaan satu.ali-rekola(at)evl.fi

Kampin kappeli
Simonkatu 7, Narinkkatori
00100 Helsinki

kampinkappeli(at)evl.fi
toimiston p. +358 50 578 1136