Vierailu

KAMPIN KAPPELI ON TOISTAISEKSI KOKONAAN SULJETTU JOHTUEN KAPPELIN HENKILÖKUNTAAN KOHDISTUNEISTA IRTISANOMISISTA. KAPPELI AUKEAA UUDESTAAN VUONNA 2023. TARKKA PÄIVÄMÄÄRÄ EI VIELÄ OLE TIEDOSSA. Tervetuloa Kampin kappeliin! Kampin kappeli on hiljentymisen ja kohtaamisen paikka Helsingin keskustassa. Puiseen kappeliin ovat kaikki tervetulleita hiljentymään.

‍Kampin kappelissa ei saa ottaa valokuvia. Kameroista lähtevä ääni häiritsee hiljaisuutta. Mikäli median edustajat haluavat kuvausluvan sisälle kappeliin, tulee heidän olla yhteydessä kappelin toimistoon joko puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Kampin kappeli on avattu yleisölle kesäkuussa 2012. Kappelissa vierailee vuosittain noin 350 000 ihmistä.


ValokuvaArkkitehtuuri ja sisustus

Kappelin ovat suunnitelleet helsinkiläisen K2S arkkitehtitoimiston arkkitehdit Mikko Summanen, Niko Sirola ja Kimmo Lintula. Kappeli on 11,5 metriä korkea ja sen rakentamiseen on käytetty kolmea eri puulajia. Kappelin ulkoseinät on tehty kuusesta. Ulkoseinät on pinnoitettu nanoteknologiaa hyödyntävällä vahalla. Sisäseinät on tehty muotoon jyrsityistä tervaleppälankuista ja kappelin kalusteet sekä sisäovi ovat saarnea. Kappelin katossa on äänieristeenä toimiva kipsilevy.

Alttarilla olevan ristin on toteuttanut hopeaseppä Antti Nieminen. Silkkiset kirkkotekstiilit ovat tekstiilitaiteilija Tiina Uimosen käsialaa. Kappeli on tarkoitettu henkilökohtaista hiljentymistä varten. Kappelia ei tavallisesti saa varata yksityistilaisuuksia, kuten hääjuhlia varten. Silloin tällöin kappelissa on järjestetty erityisiä hää- tai kastetapahtumia.

Kappelissa pidetään lyhyitä hartaushetkiä, mutta sunnuntaisin ei ole jumalanpalvelusta. Kappelissa järjestetään satunnaisesti myös konsertteja.


ValokuvaRyhmät

Kampin kappeliin mahtuu kerrallaan 60 henkilöä. Ryhmät voivat vapaasti vierailla kappelissa aukioloaikojen puitteissa. Jos samanaikaisesti on tulossa useampi suuri ryhmä, saatamme pyytää osaa ihmisistä odottamaan ulkona hetken aikaa. Mikäli ryhmät toivovat kappelin henkilökunnan esittelevän tiloja ja kappelin toimintaa, pyydetään tällainen esittely varaamaan etukäteen joko soittamalla kappelin toimistoon tai lähettämällä sähköpostia. Oppaiden on hyvä muistuttaa vierailijoita kappelin hiljaisuudesta. Tilan erityisestä akustiikasta johtuen jopa kuiskaus kantautuu kaikkialle. Iltahartauksien (perjantaisin klo 18) ja konserttien aikaan suuria ryhmiä ei päästetä kappeliin.

Näin Kampin kappeli rakennettiin

Kampin kappelin rakentamisesta vastasi Pakrak Oy Alla olevasta videolinkistä pääset katsomaan, miten kappeli sai muotonsa.

https://vimeo.com/248111276?ref=em-share


ValokuvaKampi kappelin suunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto K2S: k2s.fi

Rakentamisesta vastasi Pakrak Oy: pakrak.fi

Virtuaalikierros

Tutustu Kampin kappeliin alla olevasta virtuaaliesittelystä. Voit liikkua kuvassa siinä näkyvien nuolien avulla.

Avaa kierros uuteen ikkunaan

Avaa uuteen ikkunaan

Kampin kappeli
Simonkatu 7, Narinkkatori
00100 Helsinki

kampinkappeli(at)evl.fi
toimiston p. +358 50 578 1136